Ξενώνας «Κεράσοβο»: Ξεκούραση και χαλάρωση στην Πίνδο

Ξενώνας «Κεράσοβο»: Ξεκούραση και χαλάρωση στην ΠίνδοΔιαδώστε το

Ξεκούραστη και ήρεμη διαμονή προσφέρει στους επισκέπτες του ο παραδοσιακός ξενώνας «Κεράσοβο», στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας.

 

Η Αγία Παρασκευή (ή Κεράσοβο, όπως ήταν η παλιά του ονομασία) είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του Σμόλικα, του δεύτερου υψηλότερου όρους της Ελλάδας. Έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση, που οι επισκέπτες του μπορούν να γνωρίσουν απολαμβάνοντας παράλληλα την πανέμορφη φύση και τα δάση της Πίνδου.

 

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Κεράσοβο» είναι Β΄ κατηγορίας και διαθέτει 11 προσεκτικά ανακαινισμένα και άνετα δωμάτια. Η συνολική του χωρητικότητα είναι 35 κλίνες.

 

Στο ισόγειο του ξενώνα υπάρχει και λειτουργεί ταβέρνα η οποία προσφέρει πλούσιες ηπειρώτικες γαστρονομικές απολαύσεις και κρέατα στη σούβλα. Το χειμώνα, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν και να ζεσταθούν μπροστά στην φωτιά του πέτρινου τζακιού που ομορφαίνει τον περιβάλλοντα χώρο του ξενώνα.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κάστρο Μεθώνης: Από τις σημαντικότερες μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα
Το κάστρο της Μεθώνης είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρακτηριστικές μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα. Χτίστηκε από τους Βενετούς, όταν αυτοί έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 σε δεσπόζουσα θ