«Πάνθεον»: Πολυτελής φιλοξενία στον Παλαιό Παντελεήμονα

«Πάνθεον»: Πολυτελής φιλοξενία στον Παλαιό ΠαντελεήμοναΔιαδώστε το

Ο ξενώνας πολυτελείας «Πάνθεον» βρίσκεται στον Παλιό Παντελεήμονα της Πιερίας, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων. Πρόκειται για ένα χωριό διχασμένο ανάμεσα στο βουνό των θεών της αρχαίας μυθολογίας και στη θάλασσα (απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την ακτή).

 

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στην βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι ο εναρμονισμός της παράδοσης με τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Το «Πάνθεον» αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους σκέπτονται να επισκεφτούν τον Παλαιό Παντελεήμονα. Ο ξενώνας καταφέρνει να ισορροπεί μοναδικά μεταξύ της τοπικής αρχιτεκτονικής παράδοσης και των σύγχρονων ανέσεων που απαιτεί μια υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

 

Ο αρμονικός συνδυασμός πέτρας και ξύλου, τα όλο θαλπωρή χρώματα και αντικείμενα που διακοσμούν το χώρο και το μεγαλείο της φύσης του ορεινού τοπίου, όπως «εισβάλλει» μέσα από τα εντυπωσιακά φωτεινά ανοίγματα και παράθυρα, εξασφαλίζουν σε κάθε επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Ως προς την τοποθεσία του, είναι η πλέον ιδανική για να απολαύσετε την απέραντη μαγευτική θέα στον Θερμαϊκό…

 

Οι σουίτες του ξενώνα, που έχουν πάρει τα ονόματά τους από θεές και μούσες της ελληνικής μυθολογίας,  χαρακτηρίζονται από την προσεγμένη διακόσμηση, με έμφαση στην λεπτομέρεια. Ανάλογα με την επιλογή προσφέρουν εξοπλισμένη κουζίνα για το πρωινό, κρεβατοκάμαρα, τζακούζι (υδρομασάζ) απέναντι από το τζάκι, σαλόνι, μπάνιο.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κάστρο Μεθώνης: Από τις σημαντικότερες μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα
Το κάστρο της Μεθώνης είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρακτηριστικές μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα. Χτίστηκε από τους Βενετούς, όταν αυτοί έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 σε δεσπόζουσα θ