Ερμούπολη: 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων

Ερμούπολη: 7ο Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων ΣχεδίωνΔιαδώστε το

Από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου, στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης της Σύρου, το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, θα φιλοξενήσει πανελλήνιες πρεμιέρες και αφιερώματα σε διεθνή ονόματα δημιουργών ταινιών animation, workshops, ειδικές προβολές για παιδιά, πάρτι κ.α.

 

Με σχεδόν 200 ταινίες (192 τίτλους), σπουδαία αφιερώματα και νέα τμήματα το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ αniμαsyroς 7.0 γεμίζει χρώμα, γυναικείο άρωμα και παιδική σκανταλιά την Ερμούπολη της Σύρου.  Τα έργα που συμμετέχουν φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα, εμπνέονται από δύσκολα και βαθιά ανθρώπινα θέματα, στέκονται κριτικά απέναντι στις κακοτεχνίες της εξουσίας και αναβλύζουν διάθεση για πειραματισμό και καινοτομία. Το χιούμορ και η αθώα ματιά, βέβαια, συνυπάρχουν με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης ενώ η οθόνη εκρήγνυται από χρώματα, ειδυλλιακά τοπία και απίθανους πρωταγωνιστές.

 

Στην φετινή διοργάνωση υπάρχουν, εκτός του διεθνούς διαγωνιστικού, τέσσερα διαφορετικά προγράμματα: το Διεθνές Πανόραμα, το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, το Ελληνικό Πανόραμα και το K.ID.S που εγκαινιάζεται φέτος, δίνοντας νέο χαρακτήρα στη δομή του φεστιβάλ.

 

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρξουν πολλά και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μικρούς φίλους του animation αλλά και εκκολαπτόμενους animators.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κάστρο Μεθώνης: Από τις σημαντικότερες μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα
Το κάστρο της Μεθώνης είναι μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρακτηριστικές μεσαιωνικές οχυρώσεις στην Ελλάδα. Χτίστηκε από τους Βενετούς, όταν αυτοί έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 σε δεσπόζουσα θ