Κατηγορία: Τοπ.Προϊόντα/Ποτά
Το διαλεχτό κρασί της Γουμένισσας
Πάνω από όλα, όμως, είναι γνωστή για το περίφημο κρασί της, στην παραγωγή του οποίου στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η οικονομία της.
Βινσάντο: Το… άγιο κρασί της Σαντορίνης
Το βινσάντο της Σαντορίνης είναι παραδοσιακό γλυκό κρασί με σκούρο μπρούτζινο χρώμα, το οποίο παράγεται εδώ και αιώνες στη Σαντορίνη. Ανήκει στην κατηγορία των κρασιών Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Π
Τσικουδιά: Η «ψυχή» της Κρήτης
Ελάχιστα παραδοσιακά ποτά ή τοπικά προϊόντα γενικότερα είναι πιο άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τόπο παραγωγής τους, από ότι είναι η τσικουδιά με την Κρήτη. Με τις ρίζες της να χάνονται στα βάθη των αιώνω
Φατουράδα: Παραδοσιακό λικέρ των Κυθήρων
Φατουράδες στα Κύθηρα ονομάζονται τα ποτά που προέρχονταν από την επεξεργασία του αγνού τσίπουρου.
Κοριαντολίνο: Το παραδοσιακό ποτό του νησιού των Ιπποτών
Το Κοριαντολίνο αποτελεί αναμφισβήτητα, εδώ και πολλά χρόνια, το απόλυτο σουβενίρ κάθε επισκέπτη του νησιού της Ρόδου.
Τεντούρα: Το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας
Η τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. ‘Εχει πολύ γλυκιά και ευχάριστη γεύση, αλλά και αρκετά σημαντική περιεκτικότητα αλκοόλ!
Κουμκουάτ: Κερκυραϊκό λικέρ από… τα βάθη της Ασίας
Το κουμκουάτ είναι ένα εσπεριδοειδές που στη χώρα μας καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Κέρκυρα και, σε μικρότερο βαθμό, και σε άλλα νησιά του Ιονίου.