Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας: Η Σίφνος… σας κάνει το τραπέζι!

2014-09-03 07:19:13
Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας: Η Σίφνος… σας κάνει το τραπέζι!
  • Google+
  • Blogger
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram
  • WhatsApp
  • Viber
  • E-mail
  • Print

Η Σίφνος σας προσκαλεί  σε ένα ταξίδι γεύσεων στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, όπου τα 24 νησιά των Κυκλάδων και η Αστυπάλαια, ως φιλοξενούμενο νησί από τα Δωδεκάνησα, θα παρουσιάσουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

 

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα σας υποδεχτεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και η σιφναϊκής καταγωγής γνωστή ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας Αθηνά Παππά, για να σας κεράσει και να σας «ταξιδέψει» στις ομορφιές της Σίφνου.

 

Το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» τιμούν φέτος με τη συμμετοχή τους ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Νίκος Σαράντος, καθώς και ο γνωστός και διακεκριμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος, οι οποίοι θα δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι κυκλαδίτικες αντιπροσωπείες και θα ανταλλάξουν μαζί τους ιδέες και προτάσεις. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να «αφουγκραστούν» τα πανηγύρια στη Σίφνο.

 

Μια μικρή «γεύση» από τη πλέον χαρακτηριστική παραδοσιακή συνήθεια των Σιφνιών, που μένει ακόμα και σήμερα αναλλοίωτη, τα πανηγύρια, επιχειρεί να δώσει η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αϊ Νηγιά τ’ Αψηλού (Προφήτη Ηλία του Ψηλού) στον κεντρικό χώρο του Φεστιβάλ, στην πλατεία του Αρτεμώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «ξεναγηθούν» μέσα από το φωτογραφικό υλικό του Ανδρέα Ζαμπέλη και του Κώστα Τρούλλου στα πανηγύρια της Σίφνου, να πάρουν πληροφορίες για τα έθιμα που συνδέονται με αυτά, αλλά και να δοκιμάσουν, την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, την ξακουστή σιφναίικη ρεβιθάδα -μαγειρεμένη στην πανωστριά- που σερβίρεται για όλους στις «τράπεζες», μετά τον εσπερινό και την αρτοκλασία.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

4 Σεπτεμβρίου:

 

- 10:30, Σεράλια Κάστρου, με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Σωματείου «Οι Φίλοι του Κάστρου»

 

- 12:30, Λιμανάκι Φάρου , με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Φάρου

 

5 Σεπτεμβρίου:

 

- 10:30, Πλατεία - Θεατράκι Πλατύ Γιαλού, με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πλατύ Γιαλού «Η Πρόοδος»

 

- 12:30, Οικισμός Χρυσοπηγής, με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικιστών Χρυσοπηγής και της Ιεράς Μονής Βρύσης

 

6 Σεπτεμβρίου:

 

- 11:00, Λιμανάκι Βαθιού, με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Σωματείου «Το Βαθύ της Σίφνου»

 

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από το δήμο Σίφνου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το έργο έχει ενταχθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER. Τηλέφωνο. επικοινωνίας: 6947/610783 (Μαρία Ναδάλη) και 6975/061401 (Νίκος Κακάκης)ΣΧΟΛΙΑ

Social Media