Λευκάδα: Εξόρμηση με δράση στο νησί των ανέμων!

2014-07-29 11:38:16
Λευκάδα: Εξόρμηση με δράση στο νησί των ανέμων!
  • Google+
  • Blogger
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram
  • WhatsApp
  • Viber
  • E-mail
  • Print

Στη παραλία του Άη Γιάννη και της Βασιλικής, φυσάει πάντα και φυσάει και καλά! Βρίσκονται στην Λευκάδα, το νησί του Ιονίου που προσφέρει πολλές δράσεις στους activeman, που δεν επιζητούν νωχελικές εξορμήσεις.

 

Παράλληλα η Λευκάδα, προσφέρετε και για ήσυχες διακοπές δίνοντας έτσι την ευκαιρία να έχεις active μέρες με windsurf, κάιτ, γενικά ιστιοπλοΐα, πεζοπορία ή άλλα σπορ, με το βράδυ να είναι ήσυχο και χαλαρό με καλό φαγητό στις ταβέρνες του νησιού. Βέβαια, για όσους θέλουν να …ξεσαλώνουν τα βράδια υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

 

Η Λευκάδα είναι ένας παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης, μαζί με την παραλία του Αϊ Γιάννη καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες των «απανταχού φίλων» του σπορ.

 

Ο μαΐστρος που επικρατεί τους θερινούς μήνες, όχι μόνο δροσίζει το νησί, αλλά προσφέρει ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ. Ο άνεμος αυτός μαζί και με την μορφολογία της περιοχής είναι η αιτία για τις πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να «απογειώνονται» σε νέα κόλπα και μανούβρες.

 

Κάθε μεσημέρι, την ίδια περίπου ώρα, στις δύο αυτές παραλίες ο θερμικός αέρας εμφανίζεται και δυναμώνει σταθερά μέχρι αργά το απόγευμα. Στη Βασιλική μάλιστα, το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό.

 

Πρόκειται για ένα κλειστό κόλπο, που το πρωί είναι ιδανικός για την εκμάθηση των αρχαρίων καθώς δεν έχει καθόλου κύμα και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή.

 

Η διεύθυνση του ανέμου  που πολλοί φίλοι του σπορ τον αποκαλούν «Eric ή φαινόμενο»  αλλάζει, και η θάλασσα μέχρι εκείνη την ώρα ήσυχη, ασπρίζει δίνοντας σ’ όλους το σύνθημα.

 

Ο μαϊστρος εμφανίζεται στις περισσότερες μέρες του κάθε μήνα, από 15 έως 20, επομένως είναι στατιστικά αδύνατο να μη συναντήσεις αέρα.
Η δύναμη του αέρα κυμαίνεται από τα 4 με 5 Bf έως και τα 6-7 και τις πολύ καλές μέρες τα 8 Bf. Η Βασιλική είναι ένας σερφότοπος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να εξασκηθούν στο slalom και στο freestyle με συνθήκες side shore.

 

Στη βόρεια πλευρά του νησιού και κοντά στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται η παραλία του Αϊ Γιάννη που έχει παρόμοιες στατιστικές αέρα με τη Βασιλική αλλά διαφορετικές συνθήκες μέσα στο νερό.

 

Οι φίλοι του wave θα βρουν εκεί την ιδανική παραλία για να δοκιμάσουν ένα καινούργιο εναέριο trick. Τα πελαγίσια κύματα που συναντούν όσοι κάνουν surfing εκεί προσφέρονται για μεγάλες συγκινήσεις.

 

Η Λευκάδα γενικά είναι ένα από τα πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα . Διαθέτει από τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα. Ενώ από το μικρό λιμάνι της Βασιλικής συνδέεται καθημερινά με την Ιθάκη και τη Κεφαλονιά. Επίσης, από εκεί αποπλέουν τα καΐκια που κάνουν το γύρο του νησιού και πηγαίνουν στην εκπληκτική παραλία Πόρτο Κατσίκι.

 

Στο νησί λειτουργούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μπαράκια. Μπορεί κανείς να περάσει ήσυχες διακοπές απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης αλλά και να διασκεδάσει αφού οι ευκαιρίες δεν λείπουν.ΣΧΟΛΙΑ

Social Media