Το βινσάντο της Σαντορίνης είναι παραδοσιακό γλυκό κρασί με σκούρο μπρούτζινο χρώμα, το οποίο παράγεται εδώ και αιώνες στη Σαντορίνη. Ανήκει στην κατηγορία των κρασιών Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Π
Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Σκοπός του
Το Μέτσοβο είναι μια γραφική ορεινή κωμόπολη στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1.150 μέτρων στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου που φημίζεται, μεταξύ άλλων, για τα νο
Ελάχιστα παραδοσιακά ποτά ή τοπικά προϊόντα γενικότερα είναι πιο άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τόπο παραγωγής τους, από ότι είναι η τσικουδιά με την Κρήτη. Με τις ρίζες της να χάνονται στα βάθη των αιώνω
Το ρύζι είναι μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των ποοειδών (Poaceae) ή αγρωστωδών (Gramineae), που απαντάται σε δύο είδη (Oryza sativa, Όρυζα η ήμερη και Oryza glaberrima, Όρυζα η λειοτάτη). Το ρύ
Ο τοματοπολτός Σαντορίνης είναι αναμφίβολα, μαζί με τη φάβα, τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα του ηφαιστειογενούς νησιού. Παράγεται από την μικρόκαρπη και πλούσια σε γεύση τομάτα της Σαντορίνης, και όσοι
Στα αλλαντοποιεία της Ηράκλειας παρασκευάζονται εδώ και πολλά χρόνια με παραδοσιακό τρόπο τα λουκάνικα Τζουμαγιάς. Τα περίφημα αυτά λουκάνικα ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση και τη νοστιμιά τους.
Η φάβα είναι ένα από τα παραδοσιακά τοπικά γεωργικά προϊόντα της Σαντορίνης και φημισμένη σε όλη την Ελλάδα. Την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμά της τη χρωστά στο μικροκλίμα του νησιού καθώς επίσης και σ
Εάν βρεθείτε στο νησί του Ικάρου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό που κοιμάται… αργά, στο Χριστό των Ραχών, τότε σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σας ο Συνεταιρισμός Γυναικών στην πλατεία του Χριστού.
Τα άνθη σε κεφάλια που μοιάζουν σαν μικρή μαργαρίτα. Τα περιφερειακά ανθίδια είναι σωληνοειδή κίτρινα. Ανθίζει την άνοιξη και έχει χαρακτηριστική οσμή.
Αυτοφύεται στην Ανατολική Μεσόγειο, απ’ όπου και κατάγεται. Απαντά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα αλλά προτιμά τις ξηροθερμικές περιοχές της Ν. Ελλάδας σε υψόμετρα από 0-1500μ.
Η ωραία Σεχραζάτ, που διηγιόταν στο Σουλτάνο τις ωραίες ιστορίες των Χιλίων και Μίας Νυχτών, οφείλει πιθανότατα τη ζωή της σε μερικά φλιτζάνια μυρωδάτο τσάι μέντας, που της σέρβιραν κάθε μέρα, πριν ξη
Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus var. Chia), και μεγαλώνει στη Χίο. Η μαστίχα χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα και τη βιομηχανία.
Από τη γη της Σιθωνίας, της δεύτερης εκ των τριών χερσονήσων της Χαλκιδικής, προέρχεται το 10% της εγχώριας παραγωγής μελιού, που θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Το κεράσι είναι ένα φρούτο που προέρχεται από την Μικρά Ασία. Τουλάχιστον εκεί το συνάντησε και τον έφερε στην Ιταλία και στην Ευρώπη γενικότερα ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλος.
Το κουμκουάτ είναι ένα εσπεριδοειδές που στη χώρα μας καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Κέρκυρα και, σε μικρότερο βαθμό, και σε άλλα νησιά του Ιονίου.