Πεπέκι (ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο)

2014-10-16 08:32:33
Πεπέκι (ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο)
  • Google+
  • Blogger
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram
  • WhatsApp
  • Viber
  • E-mail
  • Print

Το πεπέκι είναι μια παραδοσιακή ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία τρώγεται και ζεστή και κρύα. Είναι μία εύκολη λύση για ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό ή πρωινό και είναι αγαπητή τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγάλους!

 

Σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις πίτες, που η παρασκευή τους είναι… λιγάκι κοπιαστική, η συνταγή για το πεπέκι είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες εμπειρίες για να το πετύχει!

 

Υλικά

 

- 200 γραμμάρια αλεύρι

 

- 1 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

- 400 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)

 

- 2 αυγά

 

- 300 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα

 

- 1/2 κουτάλι του γλυκού πάπρικα

 

- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

 

- λίγο επιπλέον λάδι για να αλείψουμε το ταψί

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα αρχικά τα αυγά και μετά ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα άλλα υλικά. Τα τρίμματα φέτας, τα ρίχνουμε τελευταία.

 

Αλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο ρηχό ταψί (ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στρώνοντάς το με το κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.



ΣΧΟΛΙΑ

Social Media