Ράφτιγκ και πεζοπορία στην δυτική Αρκαδία

2013-11-07 21:40:43
Ράφτιγκ και πεζοπορία στην δυτική Αρκαδία
  • Google+
  • Blogger
  • Youtube
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Instagram
  • WhatsApp
  • Viber
  • E-mail
  • Print

Στο δυτικό μέρος της Αρκαδίας υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για τους ανθρώπους που αγαπάνε τη δράση στις τριήμερες αποδράσεις τους. Είναι ο ποταμός Λούσιος  που αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για ράφτιγκ αλλά και για πεζοπορία, στη πανέμορφη φύση που τον περιβάλλει.

 

Ο βαθμός δυσκολίας του δεν είναι μεγάλος και ο οδηγός που υπάρχει σε κάθε βάρκα βοηθά ώστε το κατέβασμα να γίνει συναρπαστικό και συνάμα ασφαλές. Η κατάβαση του Λούσιου βγάζει στα νερά του Αλφειού, που συνολικά σχηματίζει μια διαδρομή γεμάτη συγκινήσεις και ελεγχόμενες εκρήξεις αδρεναλίνης.

 

Όλα αρχίζουν από την περιοχή του Ατσίχολου ή λίγο χαμηλότερα, αναλόγως την εταιρεία με την οποία θα έρθετε σε επαφή για να κλείσετε από δωμάτια μέχρι και τον εξοπλισμό. Φυσικά κανείς δεν κάνει ράφτιγκ μόνος του, αφού απαραίτητα πρέπει να υπάρχει ο οδηγός! Για τους αρχάριους υπάρχει ένα μικρό μάθημα, για να μάθουν πως να συμπεριφέρονται μέσα στη βάρκα, πως να κάνουν κουπί για να επιτυγχάνουν την κίνηση προς την επιθυμητή κατεύθυνση και τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος γλιστρήσει και πέσει στο ποτάμι.

 

Ακούγοντας τα παραγγέλματα του οδηγού κωπηλατούμε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία καθ όλη τη διάρκεια του ράφτιγκ. Μετά το πέρασμα στον Αλφειό περνάμε κάτω από πέτρινα γεφύρια. Οι ντόπιοι προτείνουν μια στάση πριν το φαράγγι του Αλφειού για να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου.

 

Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα γιοφύρια της Πελοποννήσου που η κατασκευή του θεωρήθηκε αρχιτεκτονικό επίτευγμα για την εποχή του. Η διαδρομή από την αφετηρία μέχρι το γιοφύρι του Κούκου είναι 7 χιλιόμετρα.

 

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς στο γιοφύρι του Κούκου, μόλις βγαίνει από το ποτάμι, είναι ένας μικρός παραπόταμος στην αριστερή κοίτη του Αλφειού, που είναι και ένα συναρπαστικό μονοπάτι, μέσα από πυκνή βλάστηση για μια τοποθεσία πραγματική αποκάλυψη. Μετά από 20 λεπτά πεζοπορία θα φτάσετε σε ένα καταρράκτη 25 περίπου μέτρων, όπου οι περισσότεροι τολμηροί δεν θα χάσουν την ευκαιρία να βουτήξουν. Εικόνες που μόνο μέσα από το ποτάμι μπορεί κανείς να απολαύσει.

 

Ένα κλασσικό πρόγραμμα που ακολουθούν όλες οι εταιρίες που διοργανώνουν εκδρομές είναι άφιξη στο ξενώνα τη Παρασκευή. Χαλάρωμα φαγητό, ποτό και ξεκούραση.

 

Η δράση αρχίζει το Σάββατο το πρωί με ράφτιγκ που αρχίζει από το Λούσιο και καταλήγει στον Αλφείο ποταμό.

 

Η δυσκολία είναι 2ου και 3ου βαθμού και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία από τους συμμετέχοντες.  Η κατάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες.

 

Την Κυριακή ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα ή να κάνει πεζοπορία στα γύρω δάση!

 

Η πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου, διαρκεί περίπου τρείς ώρες. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε, την Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, το κρυφό Σχολειό και τη Μονή Προδρόμου. Στο τέλος η Αρχαία Γόρτυνα όπου εκεί γίνεται το flying fox, που είναι ένα εντυπωσιακό εναέριο πέρασμα πάνω από το ποτάμι!ΣΧΟΛΙΑ

Social Media